сеп. 152023
 

На 15 септември 2023 г. децата в ДГ „Малина“, р – н „Южен“, община Пловдив, се впуснаха във вълнуващото приключение да бъдат героите от еко-спектакъла „Приключенията на малкият голям Мук“. Така емоционално започна тържеството – церемония връчване на грамоти на отличените деца в четвъртото издание на националните детски еко-номинации „Най-големият малък приятел на животните и природата“. Заключителният етап на еко-маратона е изложбата в Народното събрание, състояла се на 28 юни 23 г. под надслов „Децата на България за бъдещето на Планетата“.

Рисунките на „Малина“ бяха представени в специален кът с плакат на Номинациите. Украсата се допълваше и от талисмана на Номинациите „Дървото на хармонията“- рисунка от първото издание, изобразяваща зимно дърво с голи клони, което очаква своя шанс за втори живот.

Празникът продължи с прекрасна програма, подготвена от талантливия музикален педагог Пепа Димитрова. След танците на реката, птиците и калинките зам. кметът на р-н Южен г-жа Тунтова поздрави децата за участието им в Номинациите и пожела на всички здрава и успешна учебна година. Заедно с г-жа Шаркова – главен експерт по образованието, и г-жа Михайлова – главен експерт връзки с обществеността от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Пловдив връчиха грамотите и наградите. Накрая те дариха листа – цветни отпечатъци от дланите си на „Дървото на хармонията“, като символ на общите ни усилия да излекуваме раните на Планетата.

За изключителната атмосфера на тържеството имаше заслуга и приятният аромат на лековитите билки, засадени в опитното поле на „Малина“, поддържано с грижа от малките еколози.

Авторът на детските номинации фондация „АФА-България“ благодари на директор Дочка Попова, на общинското ръководство на р-н Южен и на РИОСВ – Пловдив за подкрепата и изрази надежда, че заедно ще продължат каузата за по-сърдечен и грижовен свят.

Празнуващите се разделиха с пожелание за здраве и успехи, както и за нови вдъхновяващи срещи.

Автор:

Аксиния Боснева

Председател на Фондация „АФА – България“